Wall Street: Håpets strategi

Trinity church from Wall Street.
Image via Wikipedia
 

 

 

  

Det amerikanske aksjemarkedet har lagt bak seg et fantastisk tredje kvartal og har hentet inn cirka to tredjedeler av fallet fra toppen i fjor. Oppgangen har vært drevet av håp om at den økonomiske veksten ville bli positiv igjen i andre halvår. Det er en risikabel strategi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det kan se ut som om stemningen på Wall Street er i ferd med å snu fra ekstrem optimisme til en kanskje like ekstrem pessimisme.

Det er kommet flere viktige nøkkeltall som har overrasket negativt.

Torsdag kommer en ny kalddusj fra The Institute for Supply Management manufacturing index som falt til 52.6 i september. Det var forventet at indeksen ville ligge rundt 54.

Stemningen ble ikke bedre av siste ukes oversikt fra arbeidsmarkedet som viser en økning i antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd på 17 000 personer.

De tre ledende aksjeindeksen tar det dypeste dykket på tre måneder med fall på mellom 2,1 og 3,1 prosent.

I løpet av den siste uken er det ting som tyder på at det har etablert seg et negativt momentum i det amerikanske aksjemarkedet, viser Grunder/Økonomisk Rapport sine enkle analyser.

Standard & Poor’s 500

sp.gif

Dow Jones

dow.gif

Nasdaq Composite

nasse.gif

 Flere tekniske indikatorer gir nå “bearish” signaler. Vi ser nærmere på den brede S&P’s 500 indeksen; først momentum-indikatoren:

momentum.gif

On-Balance Volume indicator sier noe om salgspresset i markedet. Det svinger kraftig som vi ser, men trenderer nedover.

obv.gif

Bull Frorce indicator reflekterer “bullish bets” i markedet, altså hvor mange som tror på oppgang.

bull.gif

 

Men det er ikke lett å spå om det amerikanske aksjemarkedet for tiden. Til det er volumet for lavt, den psykologiske faktor for høy og de fundamentale forholdene for usikere.

Torsdag styrter forvalterne over i statsobligasjoner med pengene sine, og dollarkursen gjør et solid comeback.

Det er vel bare en tilfeldighet at det amerikanske finansdepartementet i dag annonserer en ny auksjon av statsobligasjoner for til sammen 138 milliarder dollar. 

“Overvurdert og manipulert”

Den ellers så sindige analytikeren Joe Saluzzi hot Themis Trading har tydeligvis fått nok av aksjemarkedets uberegnelige adferd.

I et intervju med Bloomberg Television torsdag gir han både tv-produsenten og sine kollegaer bakoversveis med en kraftsalve vi aldri har hørt før fra Saluzzi.

– Markedet er overvurdert og manipulert, fastslår den anerkjente økonomen og legger til at håp ikke er noen god tradingstrategi.

Se intervjuet med Joe Saluzzi her:

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment