Analyst:”The Market Is Protected”

The main trend in the stock market will probably be positive moving towards Easter next year, Norwegian top analyst, Stig Myrseth at Orion Securities says, adding that the most critical factor to watch out for is the central banks.

“The stock market is protected”

Stig Myrseth

 (Article in Norwegian)

 s_a-5897_1.jpg

– Antakelig vil hovedtrenden være positiv frem til påske. Hva som skjer deretter er mer usikkert. Den mest kritiske faktoren å overvåke er sentralbankene, skriver Orion Securities i Dagens Analyse.

 

 

 

Det globale aksjemarkedet er på full fart oppover igjen etter G-20 landenes uttalelser lørdag om at det er for tidlig å redusere den finansielle stimuleringen av økonomien.

G-20 landene inkluderer USA, Storbritannia, Japan og 17 andre utviklede land. 

– Markedene trenger ikke bekymre seg for at regjeringene i disse landene plustselig trekker tilbake stimuleringstiltakene.

Risikoappetitten vil ha støtte frem til slutten av neste år, sier valutastrateg Stuart Bennett hos Calyon i et intervju med Bloomberg Television. 

Aksjemarkedet er “fredet”

I Orion Securities er man litt mer forsiktig, men Stig Myrseth & Co mener aksjemarkedene er “fredet” – i hvert fall frem til påske neste år.

– Det kapitalistiske systemet hadde i fjor en nær-døden-opplevelse, men myndighetene har nå gjenopplivet både økonomien og finansmarkedene. På den ene siden er det positivt at veksten har vendt tilbake i de fleste land. Samtidig er det klart at den i hovedsak er politikkdrevet, selv i Kina, og dette gjør at det kan stilles spørsmål ved bærekraften, understreker Orion i Dagens Analyse.

– Aksjemarkedene har det siste året vært gjennom en kraftig reprising, noe som har brakt verdsettelsen tilbake til historiske gjennomsnittsnivåer, både vurdert ut fra pris/bok og forward P/E. Reprisingen skyldes i stor grad sentralbankene. Federal Reserve har doblet basispengemengden, og som en følge av dette kan det være for mye likviditet i det finansielle systemet med fare for aktivainflasjon som resultat, tilføyer Orion-analytikerne.

– Hold øye med sentralbankene

– I realøkonomien er det derimot fortsatt likviditetsmangel. Bankene er lite lystne på å låne ut, og det er årsaken til at den økte pengemengden ikke fører til inflasjon. På kort sikt venter vi at de aggressive stimulansene vil drive aksjemarkedene videre opp. Antakelig vil hovedtrenden være positiv frem til påske. Hva som skjer deretter, er mer usikkert.

– Den mest kritiske faktoren å overvåke, er sentralbankene. Så lenge seddelpressene går for fullt, lønner det seg trolig å være positiv. Når vi kommer et stykke ut i 2010, vil imidlertid sentralbankene antakelig måtte begynne å reversere økningen i pengemengden. Når det skjer, vil børsene leve farlig, i alle fall dersom økonomien står på vaklende grunn, konkluderer Orion Securities.

chart

Global Car Sales

Hva er verdens største personbilmarked? Før var det USA, men i begynnelsen av året overtok eurosonen tronen. I september rykket imidlertid Kina til topps med et nybilsalg på 12,2 millioner enheter annualisert. På sikt er det all grunn til å tro at nybilsalget i Kina skal videre opp. Med kun 0,04 biler per innbygger er privatbilismen kun i sin spede begynnelse. Til sammenligning er det 0,8 biler per hode i USA og 0,5 i eurosonen. Disse utsiktene er godt nytt for oljeprisen, Oslo Børs og Statoil.

  

 

 

Advertisements

0 thoughts on “Analyst:”The Market Is Protected”

  1. Pingback: Happy New Year! (2009 Markets Summary) « Econotwist's Blog

  2. Pingback: Happy New Year! (2009 Markets Summary) « Econotwist's Blog

  3. Pingback: “The Norwegian Syndrome” « Econotwist's Blog

  4. Pingback: “The Norwegian Syndrome” « Econotwist's Blog

  5. Pingback: US Recovery: “It’s a Miracle” « Econotwist’s Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s